Szeged: +36-62/637-407 | Mórahalom: +36-62/700-123
Ingatlan értékesítés felelősséggel!
Mobil Menü
Tipp


Amikor úgy döntünk, hogy értékesítjük lakásunkat, akkor nem csak magunkat kell erre felkészíteni, hanem az otthonunkat is. Mit kell tennünk az ingatlan eladásához?


1. Fényképek

A fényképeket látják a legtöbben, ez az első lépcsője a figyelem felkeltésének. Fontos a valóság visszaadása, az hogy ne a berendezést, hanem a teret próbáljuk eladni. Az ingatlan előnyös, egyedi részeiről készítsünk fotót, hiszen ettől lesz figyelemre méltó.

2. Tiszta otthon, rendes ház

A fotózás és az érdeklődők érkezése idejére érdemes szépen kitakarítani: letörölgetni a polcokat, felporszívózni, felmosni. A piszkos edényeket mosogassuk és pakoljuk el a szekrénybe, a mosásra váró ruhákat szintén tegyük el, a szárítót is próbáljuk minél kevésbé zavaró helyre tenni. Főként a fürdőszoba és a konyha csillogjon, mert az érdeklődők ezeket nézik leginkább.

3. Ápolt kert

Kertes házak, társasházak zöld része esetében érdemes füvet, sövényt nyírni, mert ez igényes környezetre utal.
 

4. Vevőnyerő felújítások

Érdemes kisebb felújításokat, javításokat megtenni: beázás okát megszűntetni, majd eltűntetni annak nyomát. A padló és a hidegburkolat felcsiszolásával szintén hívogatóbbá válhat otthonunk.

5. Menjen, ami felesleges!

A felesleges bútorokat, tárgyakat vigyük ki a lakásból. A túlzsúfolt lakás rossz benyomást kelt, ráadásul kisebbnek tűnik, mint amekkora valójában. A túl személyes használati tárgyakat is tegyük el szem elől. Engedjünk teret az érdeklődő képzeletének!

6. Ahány ember, annyi igény és ízlés

Amikor bemutatjuk ingatlanunkat ne feledkezzünk meg arról, hogy a saját igényünk és ízlésünk alapján alakítottuk ki. Kedvenc színű konyhabútorunk adott esetben nem nyeri el az érdeklődőnk tetszését, ezt ne vegyük sértésnek.

7. Készségesség

A felmerülő kérdésekre igyekezzünk válaszolni, ne legyünk elutasítóak. Tartsuk tiszteletben a másik felet, hiszen mi is ugyanezt várjuk el.

8. Friss levegő, jó illat

Mindenképpen szellőztessünk ki, mert a szagok (pl.: dohányfüst, étel szaga) riasztónak lehetnek. Érdemes meggyújtani néhány illatgyertyát, ugyanis az agyunk az emlékekhez illatokat társít, így ezzel is pozitív benyomást érhetünk el.
 

9. Lámpákat fel!

Törekedjünk természetes, napfényes időben bemutatni lakásunkat. Ha ez semmiképpen sem lehetséges minden lámpát kapcsoljunk fel, mert ettől tágasabbnak tűnik a tér, illetve a hangulat is otthonosabb lesz.

A weboldalon található hirdetések nem minősülnek ajánlattételnek, befektetési, jogi vagy adótanácsadásnak. Részletes tájékoztatást, feltételeket csak közvetlen kérésre bocsátunk az érdeklődők rendelkezésére.
A kondíciók módosításának jogát a Kaas Ingatlangaléria Kft. fenntartja.